fredag 28 oktober 2011

Halloween cupcakes

Cirka 12 st
Ingredienser


4 dl pumpapuré
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
2 nypor salt
1 1/2 dl matolja

Cream cheese orange frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal av 1 apelsin.
150 g philadelphiaost
En skvätt gul och röd hushållsfärg.

Sätt ugnen på 175 grader.

Gör så här:


Har använt Butternutt pumpa i det här receptet.
Skala, kärna ur och tärna pumpan. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa till en slät puré. 

Pumpapuré
Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt olja och pumpapuré. Blanda väl med luftiga tag till en jämn smet.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt
 och fyll dem med smeten.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Känn med en provsticka, de skall inte vara kladdiga. Låt svalna.


Cream cheese orange frosting:Ta fram smöret och lägg det i en bunke och låt det bli rumsvarmt. Häll sedan i florsocker, vaniljsocker, skal av 1 apelsin och philadelphiaosten och vispa till en jämn och krämig frosting. Skvätt i några droppar gul och röd hushållsfärg tills att du får en orange färg som du gillar.

Cream cheese orange frosting
Ta en spritspåse och fyll den med frostingen. Spritsa frostingen på cupcaksen och dekorera dem med små pumpor och fladdermöss.

Dekorerad med pumpa.
Du kan dekorera dina Halloweencupcakes med vad du vill, det är bara fantasin som sätter stopp men dessa har jag köpt på ett bageri. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar